Достапни линкови

Денот на Русија се одбележува со литературни награди


Рускиот претседател Владимир Путин треба да ги претстави Националните награди за 2015 година кои се доделуваат на руски научници, уметници и литерати , како дел од активностите за одбележување на денот на Русија . Наградата е во паричен износ од 5 милиони руски рубли или околу 76.500 долари, медал, и сертификат. Националната награда на Руската Федерација е државна почесна награда, која е основана во 1992 година, по распадот на Советскиот Сојуз, како наследник на Државната награда на СССР.

XS
SM
MD
LG