Достапни линкови

Комисија на Бундестагот ќе расправа за Македонија


Комисијата за надворешна политика на германскиот парламент на својата редовна сесија денеска ќе расправа за Македонија. Предходно, членовите на Комисијата ќе расправаат по точките за состојбата во Африка и германско- турските односи, а по Македонија ќе се расправа и за Русија, Косово, Либан и други теми.

Последната расправа за Македонија во Бундестагот се случи во март минатата година кога комисијата расправаше по информација подготвена од тогашниот специјален пратеник за Македонија Ернст Рајхел. Сесиите на Комисијата за надворешни работи се одвиваат без присуство на јавноста.

Денешната дебата за Македонија во Бундестагот коинцидира со посетата на специјалниот германски пратеник Јоханес Хајндл на Македонија.

XS
SM
MD
LG