Достапни линкови

Луѓето сакаат да им помагаат на бегалците


И покрај тоа што велат нивните влади, граѓаните во светот сакаат да им помагаат на бегалците. Ова е резултатот на најновото истражување спроведено од Амнести интернешнал со цел детерминирање на тоа колку обичните луѓе се подготвени да помагаат во бегалски кризи. 80 насто од испитаниците во 27 земји дека би примиле бегалци во нивното соседство. Најголем процент на оние што би прифатиле бегалци бележат Шпанија и Германија, а најмал Русија. Кина е на врвот на оние земји кои би примиле бегалци.

XS
SM
MD
LG