Достапни линкови

Зика може да се прошири и на Балканот


Светската здравствена организација предупреди дека вирусот зика што го пренесуваат комарците и кој предизвикува сериозни дефекти при раѓањето би можело да се прошири во Европа, вклучувајќи ги Балканот и делови на регионот околу Црно море. Во вчера објавениот извештај се констатира опасноста од овој вирус кој веќе е дететктиран во над 50 земји во светот. Вирусот се поврзува со илјадници случаи на редок проблем при раѓањето што кај бебињата предизвикува да имаат невообичаено мали глави.

XS
SM
MD
LG