Достапни линкови

Вељаноски: Немам уставни можности да го свикам Собранието


Претседателот на Собранието Трајко Вељаноски денеска повтори дека нема уставни можности да свика седница на распуштено Собрание.

Ја следам ситуацијата во Македонија овие два дена. Запознат сум со случувањата и сите тие барања пред Собранието и за самото Собрание и би сакал да го повторам оној општ став познат што го имав досега искажано дека јас немам уставни можности да свикам седница на распуштено Собрание. Тоа е основото правило на еден уставен и правен поредок на која било држава вклучувајќи и ја и Република Македонија“, изјави Вељаноски.

XS
SM
MD
LG