Достапни линкови

Бан: Договорот меѓу Белград и Приштина се спроведува бавно


Генералниот секретар на ОН Бан Ки Мун

Генералниот секретар на ОН Бан Ки Мун во неговиот најнов извештај за состојбата во Косово оценува дека одредбите од Договорот меѓу Белград и Приштина се спроведуваат со бавно темпо. Во извештајот за периодот од 16 јануари до 15 април годинава, кој денеска ќе биде презентиран на седница на Советот за безбедност на ОН, тој со загриженост констатира дека има бавно темпо во имплементација на договореното во последните 12 месеци и се надева дека досега преземените чекори со посредство на ЕУ ќе бидат пропратени со енергични напори за довршување на преостатантите обврски и за решавање на останатите прашања во блиска иднина.

XS
SM
MD
LG