Достапни линкови

ВМРО ДПМНЕ единствен учесник на изборите


ВМРО-ДПМНЕ е единствен учесник на изборите закажани за 5 јуни, откако СДПМ ги повлече кандидатските листи. На Народното движење на Македонија денеска им истекува рокот за да ги комплетираат кадидатурите, по што ДИК треба да ги констатира.

Доколку тоа не го стори, единствена партија што ќе остане да оди на избори е ВМРО ДПМНЕ и Никола Груевски.

ДИК треба да испрати ново известување до претседателот на Собрабието, Трајко Вељаноски за новонастанатата состојба, бидејќи споротивно на Уставот е во повеќепартиски систем да се организираат избори на кој ќе учествува само една партија..

XS
SM
MD
LG