Достапни линкови

Детали од „Панамските документи“ на онлајн


Истражувачки новинари постираа на онлајн за прв пат база на податоци за офшор фирмите на богатите политичари и јавни личности. Податоците на Меѓународниот конзорциум на истражувачки новинари покриваат повеќе од 200 илјади Панамски „школка компании“. Податоците се врз основа на документите на панамската адвокатска фирма Мосак Фонсека која е специјализирана за тајни компании. Конзорциумот веќе има објавено серија на приказни во весниците и интернет страниците во светот базирани врз „Панамските документи“.

XS
SM
MD
LG