Достапни линкови

Масовни гробници на фудбалски терени откриени во Ирак


Повеќе од 50 масовни гробници се откриени на територија во Ирак која неодамна беше ослободенаконтролата на организацијата на Исламската држава. Претникот на Обединетите нации Јан Кубис пред Советот за безбедност во ОН изјави дека биле пронајдени масовни гробници на фудбласки терени. Тој истакна дека хуманитарната криза во Ирак драстично се влошува, и дека на една третина од населениот им е потребна итна хуманитарна помош.

XS
SM
MD
LG