Достапни линкови

Алтернатива за Германија со антиисламски манифест


Германската десничарска партија Алтернатива за Германија поддржа изборен манифест во кој се потенцира дека „исламот не припаѓа во Германија“, барајќи запирање на имиграцијата, бурките и џамиите. Последните анкети покажуваат дека оваа партија во моментов е на трето место. „Ортодоксен ислам не го почитува нашиот Устав и дури е спротивен на нашиот правен систем и нашата култура“ се наведува во манифестот. Оваа партија е формирана пред три години врз евро скептицизам.

XS
SM
MD
LG