Достапни линкови

Шарената револуција продолжува пред Влада


Шарената револуција продолжува пред Влада. Демонстрантите со боја гаѓаа кон зградата на Владата. Канти поликолор во жолта, зелена и црвена боја беа истурени на улицата пред владината зграда, а на асфалтот се испишуваат и графити со пораките „нема правда, нема мир“, „слобода“, „оставки“. Претходните денови демонстрантите со боја ги „украсија“ , Трумфалната капија, споменикот на Александар Македонски, Зградите на Министерствата за правда и култура, седиштето на Град Скопје.

XS
SM
MD
LG