Достапни линкови

Вељаноски ги распиша изборите на 5 јуни


Претседателот на Собранието на Македонија Трајко Вељаноски денеска го потпиша Решението за распишување на предвремени избори што ќе се одржат на 5 јуни, соопшти собраниската прес служба. „Врз основа на моите уставни и законски надлежности, согласно Одлуката за распуштање на Собранието на Република Македонија, денес го потпишав Решението за распишување предвремени избори за пратеници во Собранието на Република Македонија кои ќе се одржат на 5 јуни 2016 година. Решението за распишување на изборите го доставив до Државната изборна комисија на Република Македонија, како орган за спроведување на изборите, до Министерството за правда и Министерството за надворешни работи“, наведува Вељаноски во пишаната изјава во која изразува уверување дека изборите ќе се одржат во мирна и демократска атмосфера.

XS
SM
MD
LG