Достапни линкови

Украинскиот Парламент одобри реорганизација на Владата


Украинскиот Парламент одобри Володимир Хројсман да биде иден премиер на земјата во најголемата реорганизација на владата од бунтот во 2014 на прозападното лидерство. „Ќе ви покажам што навистина значи да се води земјата“, рече Хројсман пред денешното гласање. Номинацијата на Хројсман беше поддржана од 257 пратеници, а му беа потребни минимум 226 гласови. Хројсман во Парламентот рече дека владата предводена од него, нема да толерира корупција и дека ќе настојува да ги зајакне врските со Европа.

XS
SM
MD
LG