Достапни линкови

Претерувањето со санкциите не е добро за доларот


Прекумерното користење на економските санкции негативно ќе се одрази врз американската економија и ќе ги натера другите земји да се откажат од потпирањето врз доларот како светска резервна валута. Ова го изјави американскиот министер за финансии Џек Лу наведувајќи дека санкциите треба да се користат одмерено. „Мора да сме свесни дека прекумерната употреба на санкциите може да ја поткопа нашата водечка позиција во глобалната економија“, изјави Лу.

XS
SM
MD
LG