Достапни линкови

Мразот на Арктичкото море рекордно намален


Во текот на изминатата зима било забележано најмало зголемување на мразот на Арктичкото море што е резултат од невообичаено високите температури, соопшти американските научници. Годинава бил регистриран за 5000 квадратни милји помалку мраз отколку во претходната година и над 430 илјади квадратни милји помалку од пред триесет години.

XS
SM
MD
LG