Достапни линкови

Новинарски организации со предлог за измени на Законот за медиуми


Архивска фотографија

Пет новинарски и медиумски организации денеска во Собранието го доставија Предлогот на европскиот медијатор Питер Ванхауте за итна измена и дополнување на Законот за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги. Предлогот од Здружението на новинари на Македонија, Самостојниот синдикат на новинари на Македонија, Советот за етика во медиумите, Македонскиот институт за медиуми и Институтот за комуникациски студии, како што изјави претседателот на ЗНМ Насер Селмани, е добра основа за вовед во медиумските реформи во Македонија. Тие очекуваат поддршка од сите пратеници и бараат претседателот на Собранието итно да закаже седница на која ќе се расправа за ова прашање.

XS
SM
MD
LG