Достапни линкови

Бегалците од Табановце се повлекле во кампот


Бегалците од Сирија и Ирак кои со денови беа заглавени на граничната линија помеѓу Македонија и Србија одлучиле да се повлечат во внатрешноста на транзитниот центар Табановце, информираат активисти од теренот. Утрото на граничната линија има само овластени лица задолжени да го исчистат граничниот појас,а бегалците со мали шатори се повлечени во кампот. Претходно околу сто од вкупно 437 бегалци, доброволно одлучиле да заминат во транзитниот центар во Гевгелија.

XS
SM
MD
LG