Достапни линкови

Задолжување за раздолжување, а каматата расте


Владата денеска се задолжи за 93,7 милиони евра, или 400 илјади евра повеќе од што бараше. Утре за враќање доспеваат над 94 милиони евра. Дополнителниот заменик-министер за финансии од СДСМ, Кире Наумов, реагира дека каматите од денешното задолжување се енормно повисоки од каматите на стариот долг кој утре треба да се врати. Според него, денешните камати се 53, односно 84 отсто повисоки од старите.

XS
SM
MD
LG