Достапни линкови

Извештајот на СЈО во Собраниска комисија


Комисијата за политички систем и односи меѓу заедниците денеска ќе го разгледува Извештајот од сработеното на Специјалното Oбвинителство во изминатите шест месеци.

Минатата недела Советот на јавни обвинители ја одложи седницата бидејќи Претседателката на СЈО Катица Јанева не се појави а имало нејаснотии во извештајот.

Од СЈО коментираа дека немаат законска обврска да го образложуваат јавно извештајот, бидејќи според законот за специјално обвинителство, Јанева е обврзана да поднесува извештај за својата работа на секои шест месеци до Собранието и Советот на ЈО, но не и да дава отчет.

XS
SM
MD
LG