Достапни линкови

САД: ОН да помогнат околу браната Мосул во Ирак


Американскиот амбасадор во Обединетите нации Саманта Пауер предупреди дека би можело да дојде до хуманитарна катастрофа од „епски размери“ доколку не биде поправена браната Мосул во Ирак. Оваа брана се наоѓала во многу лоша состојба и евентуалното нејзино уривање би предизвикало смрт на над милион ипол луѓе. Браната Мосул е во близина на територијата под контрола на милитантите на Исламската држава и има проблеми со ерозијата уште од нејзиното подигањево осумдесеттите години од минатиот век.

XS
SM
MD
LG