Достапни линкови

Затворена Балканската рута


Во изминативе два дена во Македонија не влегол ниту еден мигрант од Грција. Во прифатниот камп Винојуг во Гевгелија е празно, по одлуката на Словенија да пропушта само мигранти што имаат виза за ЕУ, што се рефлектираше и на другите земји од балканската рута.

XS
SM
MD
LG