Достапни линкови

Почина пронаоѓачот на мејлот Реј Томлинсон


Реј Томлинсон кој ја пронајде електронската пошта почина на 74 годишна возраст од срцев удар. До неговиот пронајдок во 1971 година, односно прва порака од човек до човек преку електронска мрежа, немаше начин како да се испраќаат пораки на одредена специфична адреса. Неговиот пронајдок вклучуваше користење на симболот @ за поврзување на името на корисникот со адресата.

XS
SM
MD
LG