Достапни линкови

СЈО со жалба ги бара класифицираните докази за Пуч


Специјалното јавно обвинителство денеска достави жалба против решението на Основниот суд Скопје 1 Скопје со кое е одбиено барањето за копии на списи и електронски докази. Во соопштението се наведува дека од СЈО се побарани и докази кои воопшто не се класифицирани, како и докази кои се декласифицирани. Судот претходно соопшти дека нема надлежност да му ги предаде класифицираните докази на СЈО, но оти обвинителите може да дојдат и да направат увид во доказите.

XS
SM
MD
LG