Достапни линкови

Државните службеници не смеат да ја критикуваат украинската влада


Илустрација

Украина им забрани на владините службеници јавно да ја критикуваат работата на државните институции и на нивните колеги. Правилото е дел од новиот етички кодекс, кој државните службеници мора да го почитуваат или да се соочат со дисциплински мерки. Во декретот објавен денеска на интернет страната на владата се наведува дека владата вовела стандарди за етичко однесување на државните службеници за „да се врати довербата на јавноста во работата на државните органи и функционери“.

XS
SM
MD
LG