Достапни линкови

Комисијата за здравство поддржа употреба на марихуана за лекување


Собраниската комисија за здравство денеска го усвои прелогот за изменување и дополнување на Законот за контрола на опојни дроги и психотропни супстанци во прво читање и го даде на натамошно разгледување. Измените се однесуваат на легализација и контролирана употреба на строго контролирани производи од канабис за медицински цели во Македонија.

XS
SM
MD
LG