Достапни линкови

Домашните инвеститори дискриминирани во однос на странските


Архивска фотографија

Повеќето домашни компании се согласни што државата обезбедува субвенции за привлекување странски инвеститори, но добар дел од нив поради тоа се чувствуваат дискриминирано, беше речено на денешната дебата што ја организира Институтот за европска политика (ЕПИ). Како што порачаа учесниците, неопходна е поголема транспарентност во однос на директната помош и грантовите кои ги добиваат странските вложувачи во земјава, а пред да се доделува каква било поддршка од ваков тип, мора да се направат детални, опсежни анализи и евалуации за очекуваните придобивки.

XS
SM
MD
LG