Достапни линкови

Оксфам: светските сили не даваат помош за Сирија


Меѓународната хуманитарна организација Оксфам ги критикуваше светските сили инволвирани во Сирија, вклучувајќи ја и Русија, за тоа што не им помагаат на жртвите од над четири годишниот конфликт. Во извештајот објавен денеска, се наведува дека Русија, Саудиска Арабија и Франција се меѓу најмалку дарежливите што се однесува до финансиската помош. Во исто време овие земји воени ги помагаат страните во конфликтот.

XS
SM
MD
LG