Достапни линкови

Над 53 илјади мигранти поминале низ Македонија во 2016


Низ Македонија од почетокот на годината поминале 53.434 мигранти, соопшти министерството за внатрешни работи. Од нив, 22.127 биле мажи, 11.526 жени и 19.679 деца кои биле придружувани од носителот на потврдата, како и 102 деца кои патувале без родител. Според државјанството на лицата на кои им се издадени потврди, најбројни се државјаните на Сирија, потоа на Авганистан и на Ирак.

XS
SM
MD
LG