Достапни линкови

Убиени 2297 новинари во изминатите 25 години


Меѓународната федерација на новинари соопшти дека во изминатите 25 години 2.297 новинари и медиумски соработници се убиени, додека се обидувале да го информираат светот за војните, револуциите, криминалот и корупцијата. Во извештајот на федерацијата е наведено и дека одговорните за нивното убиство не се казнети.Најголемиот број убиства 155 се случиле во 2006 година, а најопасни држави за новинарите се Ирак, Филипините и Мексико.

XS
SM
MD
LG