Достапни линкови

Вујовиќ привремен министер за одбрана на Србија


Душан Вујовиќ

Српскиот премиер Александар Вучиќ го овласти министерот за финансии Душан Вујовиќ да ја врши должноста на министер за одбрана. Вучиќ претходно го потпиша предлогот за разрешување на министерот за одбрана Братислав Гашиќ и го упати до Парламентот. Вујовиќ ќе ја извршува функцијата до назначувањето на новиот министер за одбрана.

XS
SM
MD
LG