Достапни линкови

За бегалската криза во Македонија 39,4 милиони долари


Активности за чија реализација се предвидени 39,4 милиони долари се планираат за Македонија како дел од регионалиот план за шест земји чија цел е да ја ублажи кризата со бегалци и мигранти. Вклучувајќи ги и останатите пет земји покриени со планот – Турција, Грција, Србија, Хрватска и Словенија – вкупниот буџет за регионалниот план за одговор на потребите на бегалците и мигрантите изнесува 550 милиони американски долари, се вели во денешното соопштение од претставништвата на УНХЦР, ИОМ и ОН во Скопје.

XS
SM
MD
LG