Достапни линкови

Американски ФЕД не ги зголеми каматните стапки


Американската централна банка, односно Федералните резерви сигнализира загриженост за глобалниот развој и за падот на берзите, но ја задржа отворена вратата за натамошно зголемување на каматните стапки годинава. Оваа одлука на ФЕД да не ги зголемува каматите, туку само да ја задржи можноста за тоа, ги разочара глобалните пазари бидејќи инвеститорите се надеваа на спротивното.

XS
SM
MD
LG