Достапни линкови

ХРВ: човековите права жртва на стравот за безбедноста


Меѓународната организација Хјуман рајтс воч ги предупреди владите во светот да не ја жртвуваат заштитата на правата во име на борбата против тероризмот и на справувањето со проблемите со бегалците. „Стравот од терористички напади и масовни бегалски бранови ги натераа многу западни влади да ја уназадат заштитата на човековите права“, оценува извршниот директор на ХРВ Кенет Рот во годинашниот извештај од 650 страници за состојбата со правата на човекот во 90 земји во светот.

XS
SM
MD
LG