Достапни линкови

ПССЕ избра мониторинг мисија за изборите на 24 април


Парламентарното собрание на Советот на Европа (ПССЕ) денеска на првиот ден од редовната зимска сесија во Стразбур ја избра својата мониторинг мисија за парламентарните избори во Македонија на 24 април. Како што се наведува во документот, изборите во Македонија на 24 април ќе ги набљудуваат 20 членови на ПССЕ предводени од Стефан Шенах, досегашен претседател на Мониторинг комитетот. По ОДИХР, оваа се смета за најзначајна мисија за набљудување избори во Европа.

XS
SM
MD
LG