Достапни линкови

Нови руски воени сили како одговор на НАТО вежбите


Русија ќе формира четири нови воени копнени дивизии годинава како одговор на интензивираните НАТО воени вежби. Три од овие дивизии ќе бидат дел од силите кои се на западните руски граници. Москва за годинава планира седум воени вежби, како и заеднички вежби со Пакистан и Виетнам.

XS
SM
MD
LG