Достапни линкови

Владата повторно се задолжи двојно повеќе од планираното


Владата денеска од домашните банки зеде седум милиони евра повеќе од што најави. Планираше 5,5 милиони, а на крај се задолжи за 12,5 милиони евра. Во овој период не се предвидени враќања на стари долгови. Минатата недела, пак, владата планираше да се задолжи за 15,5 милиони евра, а на крај позајми скоро 31 милиони евра. Само од почетокот на месецот, тоа се 22 милиони евра поголеми задолжувања од планираното.

XS
SM
MD
LG