Достапни линкови

Опожарена локомотивата на возoт Скопје - Кочани


Во движење вчера се запалила локомотивата на патничкиот воз Скопје - Кочани во близина на фабриката за месна индустрија МИК Свети Николе. Во возот имало околу 50 патници, од кои поголемиот број студенти од Штип и Кочани.Нема повредени патници.Според првичните информации, пожарот бил предизвикан од искра при кочењето, при што била зафатена цистерната полна со нафта. Патниците навреме се евакуирале од возот.

XS
SM
MD
LG