Достапни линкови

ИОМ: Миграцискиот бран за Европа продолжува


Меѓународната организација за миграција, ИОМ соопшти дека миграцискиот бран за Европа продолжува со голем интензитет.Од почетокот на годинава во Грција пристигнале 22.895 лица, а во Италија 260 лица. 58 лица загинале во обид да пристигнат на европскиот брег. Тоа е за четири пати повеќе во однос на претходната година. Повеќе од милион луѓе влегле во Европа во минатата година, најмногу Сиријци, Ирачани и Авганистанци, преминувајќи во Грција преку Турција.

XS
SM
MD
LG