Достапни линкови

Поплави во Албанија, евакуација на жители


Илустрација

Околу 500 семејства биле евакуирани во западниот дел на Албанија, откако реката Шкумбини се излеала од коритото поради поројните дождови. Полицијата и војниците биле испратени во Лушне, на 80 километри југозападно од Тирана. Стотици други семејства биле евакуирани во други регион изминатите два дена. Повеќе области, меѓу кои и Тирана се погодени од поплавите, а лизгањето на земјиштето блокира некои од главните патишта.

XS
SM
MD
LG