Достапни линкови

ИД со нови закани за Балканот


Милитантите на Исламската држава денеска упатија нови закани кон „неверниците“ на Балканот и против „крстоносците“ на Европа во видео насловено „Во чест на џихадот“, кое е прикажано на телевизискиот канал Ал Хајат. Тие во видеото нагласуваат дека им е чест што се робови на Алах по потекло од балканските подрачја.

„Неверниците да се отрујат, да се убијат, нивните автомобили, куќи да се минираат...да се урне предавничката Влада на БиХ, да се создаде калифат на Балканот, да се покори христијанска Европа, а муслиманите кои во своите земји заскитале со добро или на сила да се вратат на вистинскиот пат на Алах, се некои од пораките, кои ги упатија припадниците на милитантната група.

XS
SM
MD
LG