Достапни линкови

Над милион баратели на азил во Германија


Германија соопшти дека речиси милион и сто илјади баратели на азил биле регистрирани во земјата во минатата година. Околу 40 отсто од нив биле од Сирија, односно 428 468 лица, потоа 154 046 од Авганистан и 121 662 од Ирак. Германија која ја има најголемата економија во ЕУ прими најголем број на бегалци и на мигранти.

XS
SM
MD
LG