Достапни линкови

Украина не го исплати долгот спрема Русија


украинскиот премиер Арсениј Јацењук

Руското министерство за финансии соопшти дека Украина не и исплати на Русија 3 милијарди долари долг од евро обврзницата до предвидениот рок 21 декември. Претходно украинскиот премиер Арсениј Јацењук објави дека е прогласен мораториум на секоја исплата кон Русија. Тој не соопшти кога Украина ќе биде подготвена да го исплати долгот. Москва најави дека за ваквиот потег ќе покрене постапка пред меѓународните судови.

XS
SM
MD
LG