Достапни линкови

Чешката влада реши да испрати 25 полицајци во Македонија


чешкиот премиер Бохуслав Соботка

Чешката влада денеска реши да испрати 25 полицајци и 770 илјади евра помош за Македонија како помош за справување со бегалската криза, напиша на Твитер чешкиот премиер Бохуслав Соботка. Чешките полицајци ќе бидат под македонска команда и ќе бидат вклучени во безбедносните проверки и регистрацијата на бегалците. Финансиската помош е подарок до македонските власти кои можат да ја искористат за набавка на опрема или за бегалски логори.

XS
SM
MD
LG