Достапни линкови

Шефот на ММФ на суд за небрежност


Шефот на ММФ, Кристин Лагард и бизнисменот Бернард Тапи

Шефот на ММФ, Кристин Лагард треба да се појави пред суд во врска со обвинувањата за кривична небрежност при справувањето со масовна исплата на бизнисменот Бернард Тапи додека таа беше министер за финансии на Франција. Обвинувањата против Лагард произлегуваат од арбитражната пресуда по која Тапи бил награден со повеќе од 400 милиони евра во 2008 година во спорот со француска банка Кредит Лајонес за продажбата на компанијата за спортска опрема Адидас. На почетокот на декември на Тапи му беше наредено да ги врати парите.

XS
SM
MD
LG