Достапни линкови

БиХ во јануари аплицира за членство во ЕУ


Претседавачот на претседателство на Босна и Херцеговина, Драган Човиќ.

Босна и Херцеговина ќе аплицира за членство во ЕУ во наредниот месец откако земјата доби позитивни оценки за спроведување на реформите. Веста денеска ја најави претседавачот на претседателство на Босна и Херцеговина, Драган Човиќ. БиХ го потпиша договорот за стабилизација и асоцијација со ЕУ во 2008 година. Но договорот беше ратификуван во јуни годинава.

XS
SM
MD
LG