Достапни линкови

Резолуција против финансирањето на ИД


Американскиот потсекретар за тероризам и финансиско разузнавање, Адам Зубин.

САД и Русија ќе работат заедно на нова резолуција на Советот за безбедност на ОН која има за цел да изврши притисок врз финансирањето на милитантната група Исламска држава. Американскиот потсекретар за тероризам и финансиско разузнавање, Адам Зубин изјави дека резолуцијата целосно ќе го криминализира финансирањето на тероризмот. Според него, милитантната група која има контрола врз територии во Сирија и Ирак добива по околу 400 милиони долари годишно од продажбата на нафта и гас.

XS
SM
MD
LG