Достапни линкови

Над 5 илјади бегалци минале вчера низ Македонија


Macedonia - Shelter for migrants in Tabanovce on Macedonian-Serbian border, 7 December 2015

Над 5 илјади бегалци вчера минале низ територијата на Македонија, покажуваат податоците од министерството за внатрешни работи. Една четвртина од нив биле деца. Според издадените потврди од МВР, најбројни се Сиријци( 3 070) потоа се државјаните на Ирак со 1280 и Авганистан со 950 бегалцикои минале низ македонската територија.

За само половина година низ Македонија поминале над 330 илјади мигранти и бегалци.

Вчера до Секторот за азил не е поднесено барање за признавање на право на азил врз основа на претходно издадена потврда за искажана намера за поднесување на барање за признавање на право на азил.

XS
SM
MD
LG