Достапни линкови

Мемети-Човековите слободи се универзални


Народниот правобранител, Иџет Мемети.

Од канцеларијата на Народниот правобранител, Иџет Мемети по повод денешниот меѓународен ден на човекови права соопштија дека слободите се универзални и подеднакво мора да ги ужива секој без разлика на кое место од светот се наоѓа, на која раса, пол или вера припаѓа. Според соопштението, само взаемноста и почитувањето се одлики на хуманоста како врвна човечка одлика.

Народниот правобранител нагласува и дека слободата е важна и за сите оние кои поради разни причини ги напуштаат своите земји во потрага по помирен и подобар живот. Токму затоа, како што наведува, на никој не смее да му биде, ниту ограничена слободата на движење, ниту правото да бара азил во другите земји.

XS
SM
MD
LG