Достапни линкови

Доделување на Нобеловите награди


Нобелови лауреати на доделување на наградите.

Церемонијата за доделување на Нобелови награди ќе се одржи денеска во Осло, Норвешка и во Стокхолм, Шведска. Во Осло ќе им биде доделена Нобеловата награда на четири граѓански асоцијации кои придонесоа за спроведување на демократската транзиција во Тунис. На церемонијата во Стокхолм ќе бидат доделени Нобеловите награди за медицина, физика, хемија, книжевност и економија.

XS
SM
MD
LG