Достапни линкови

Путин и наложи на владата да ја тужи Украина


Рускиот претседател Владимир Путин

Рускиот претседател Владимир Путин денеска му наложи на министерството за финансии да поднесе тужба против Украина доколку земјата не го варти долгот од три милијарди долари на Москва. Тој на министерот за финансии Антон Силуанов на владината средба му порача дека имаат негово одобрение Украина да ја дадат на суд. ММФ пред еден ден ја ревидираше својата политика со која ќе може да им се обезбедуваат заеми на земјите кои не успеваат да ги подмират долговите кои ги имаат кон други држави.

XS
SM
MD
LG